mr. R.J. Wortelboer

mr. R.J. Wortelboer

mr. R.J. Wortelboer

Rob Wortelboer is na zijn studie Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit te Leiden verbonden geweest als docent Straf- en Strafprocesrecht.

Na zijn beëdiging als advocaat (in 1995) is hij ruim 21 jaar als strafrechtadvocaat (waarvan 18 jaar als partner) verbonden geweest aan het kantoor Veraart de Granada Strafrechtadvocaten in Alkmaar, een kantoor dat zich met alle voorkomende strafzaken bezighield, maar dat in het bijzonder gespecialiseerd was in de verdediging van (ontkennende) verdachten van zedenmisdrijven.
Zijn jarenlange ervaring, opgedaan bij dit strafrechtkantoor, maakt Rob bij uitstek deskundig in alle soorten strafzaken, maar zeker waar het de verdediging van verdachten van zedenmisdrijven betreft.

De praktijk van Rob bestaat uit alle voorkomende strafzaken, van eenvoudige diefstallen tot internationale mensenhandel. Daarnaast behandelt hij als cassatieadvocaat strafzaken bij de Hoge Raad der Nederlanden in Den Haag.

Rob houdt zich verder bezig met het jeugd(straf)recht en het psychiatrisch patiënten recht (de zogenaamde BOPZ-zaken).
Zijn aanpak laat zich omschrijven als deskundig en betrokken.

Naast zijn werk als advocaat is Rob als docent verbonden aan het opleidingsinstituut voor de rechterlijke macht (SSR) en is hij rechter plaatsvervanger.

In zijn vrije tijd zet hij zich graag op een maatschappelijk betrokken wijze in voor anderen. Zo is hij als vrijwilliger verbonden aan vervoersvereniging HugoHopper in Heerhugowaard in de functie van chauffeur op de rolstoelbus.

Expertise:   

  • Strafrecht / jeugd(straf)recht
  • Cassatie in strafzaken
  • Psychiatrisch patiëntenrecht

Opleidingen:

  • Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Leiden
  • Specialisatie opleiding Straf(proces)recht (Willem Pompe Instituut)

Lidmaatschappen:

  • Lid NVSA (Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten)
  • Lid VCAS (Vereniging van Cassatie Advocaten in Strafzaken)

Rob is bereikbaar op emailadres: R.wortelboer@jjce-ak.nl